Rataluokkien viimeinen SM-osakilpailu viikonloppuna (7.-8.8.2021) Tattarisuon AIPWORKS CIRCUITILLA.

Polttomoottoriautojen rataluokkien kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna (7.-8.8.2021) täysin uudistetulla Tattarisuon kilparadalla, huippunopealla AIPWORKS CIRCUITILLA.

Lauantaina kisataan bensiinimoottoriautoilla mittakaavassa 1:5. Takavetoisten LS-5 SM-osakilpailun ohessa ajetaan nelivetoisen Mini-luokan ja takavetoisen Challenge Line -luokan cup-kilpailut. Lauantain kisoihin on ilmoittautunut 24 kuskia. Harjoitusajot alkavat 09:00, alkuerät alkavat 11:18 ja finaalit alkavat 16:16.

Sunnuntaina ajetaan RC-autojen kuninkuusluokan 1:8 nitroautojen (R8, ratakasi) SM-osakilpailu ja nopeasti suosiota kasvattaneen 1:8 sähköautojen (R8FE, sähköratakasi) kauden viimeinen cup-osakilpailu. Ratakasissa on mukana Suomen terävimmän kärjen lisäksi kansainvälinen huippukuski Teemu Leino. Nitroautot ovat nelivetoisia erillisjousitettuja ja sähköautot ovat nelivetoisia ”lankkuautoja”. Sunnuntaina on odotettavissa todella kovavauhtiset kilpailut molemmissa luokissa. Kuskeja on sunnuntaina 27. Harjoitusajot alkavat 09:00, alkuerät alkavat 11:20 ja finaalit alkavat 14:59.

Radan ultrasileä asfaltti on huippupinta foumirenkaisille autoille joilla ajetaan sunnuntaina. Lauantaina ajettavat luokat ovat kumipyöräisiä ja niille sileä asfaltti on ollut haasteellinen pidotettava. Kisoja varten pidotus tehdään FHRA:n avustuksella ja rataan on odotettavissa todella kova pito.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Kisapaikalla on puffetti josta saa lämmintä ruokaa, pikkupurtavaa, kahvia ja virvokkeita

tattis_rata.jpg